Fakta om Skals

FAKTA OM SKALS

Som borger i Skals er det vanskeligt ikke at være begejstret for byen og området. Udover at være kendt som Ministerby (eks Anders Fogh Rasmussen, Bjørn Westh og Henning Grove), uddannelsesby (eks håndarbejderskoler, efterskole og folkeskole) har byen og området utroligt meget at byde på. 

Med de omtrent 1800 indbyggere, er Skals den største by nord for Viborg. Samtidig er den med sine godt 10 kilometer til domkirkebyen et yderst attraktivt sted at bosætte sig.

Skals ligger i et ualmindeligt attraktivt landskab med et smukt kuperet terræn, ådalene for Simested og Skals å på hver sin side, samt Hjarbæk Fjord bare et stenkast væk.

Og så er der de mange faciliteter. Svømmehallen, idrætshallerne, gode børnepasningsmuligheder, de mange forskellige skoler, for ikke at nævne byens mange velfungerende foreninger. Som en velkendt Skals-borger engang udtrykte det ”Hvorfor rejse til udlandet, når det hele fås i Skals”.

Du kan jo komme på besøg og se, hvorfor Skals er sådan en fantastisk by. Og hvis du gerne vil lære lidt mere om byen først, så besøg Viborg Kommunes hjemmeside, hvor der også er information om byen klik her.

Her er der også muligheder for at se forskellige rapporter om Skals eller uddrag fra disse klik her

Foto Fra Varmeværets Skorsten